info@okjfelnottkepzes.hu | +36-20-310-7286 | +36 27 330 297 Copyright 2010 Barabás Felnőttképző Kft.    
 
KÉPZÉSEINK
Cukrász 33-811-01

Diétás szakács (szakképesítés-ráépülés szakács szakképesítésre) 35-811-03

Pincér 34-811-03

Szakács 34-811-04
 
HÍRLEVÉL
Név:

E-mail:

 



Köszöntöm a BARABÁS Gasztronómiai Szak- és Felnőttképző Nonprofit Kft. oldalán!



Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal,
mint engedélyező hatóság  által kiadott
engedélyszám:
E-001197/2015
____________________________
___________________________


Első reklámfilmünk


Szabadtéri bográcsozás (2013 jún.)


érdemes megnézni mindkettőt
egy kattintás csupán



Képzési hely:

2131 Göd, Mayerffy József u. 1.

Az elméleti és a gyakorlati képzés, ugyanazon a helyszínen történik.
Képzéseink OKJ szereplő szakmát adó képzések!

(Képek a tankonyháról)


2016 Szeptember 24.-én indul  a
SZAKÁCS
és
PINCÉR
képzés!
Kérem a jelentkezőket a beíratkozásra!

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 
  2015.  Szeptemberétől a rendeletek lehetővé teszik, hogy a 16 évüket betöltött nem tankötelezett fiatalok
részt vehetnek okjfelnőttképzésben .



NYÁRI TÁBOR

PROGRAM TERVEZET

Gasztrotábor programja
A pályaorientációs tábor programja
A 10 napos program alkalmával megismerkedhetnek a fiatalok a leggyakrabban használt
élelmi anyagokkal, ételkészítés technológiai alapjaival, a kommunikáció lehetőségeivel
gyakorlati és elméleti elemeken keresztül. A program gerincét az ételkészítés technológiai
gyakorlatok képezik oly módon, hogy az érdeklődő fiatalok szakoktatóink útmutatásai alapján
(ha szükséges: segítségükkel) maguk készítik és tálalják a menü szerinti ételeiket.
Tevékenységük közben megértik az alapanyagok minőségének fontosságát, a
munkamegosztás és együttműködés jelentőségét, miközben szabadjára engedhetik alkotó
fantáziájukat, megvalósíthatják életképes ötleteiket is.
Minden nap a világ más-más tájára „kirándulunk”, megismerkedünk az adott ország
természeti és ember-alkotta „csodáival”, elkészítjük jellegzetes ételeiket, és néha még táncra
is perdülünk!
Rövid, tervezett program:
Görög nap: „A műveltség megszerzéséhez három dologra van szükség: természeti
adottságokra, tanulásra és gyakorlásra” (Arisztotelész)
Reggeli: görög saláta barna kenyérrel, zsemlével
A hétfő az ismerkedés napja. Önismeret, egymás megismerése, személyiségtípusok.
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: gyros, tzatziki, grillezett zöldség
Délután: Illik, nem illik? Szituációs játékok: Hogyan viselkedjünk vendégként és
vendéglátóként.
Görög táncház
Uzsonna: baklava
Amerikai nap: „Egerek és emberek”
Reggeli: sonkahab mártogatós kiflivel, almával, ecetes uborkával
A kedd a sajttorta napja
- Pár szó a sajttortákról és a tányérdesszertekről
- Budapest sajttortája (Mákosguba sajttorta, szilvaöntettel),
- New yorki cheesecake, gyümölcsöntettel (az egyik sütiből tányérdesszert készítése)
Általános iskolásoknak:
Apró édes meglepetések készítése akár ajándékba, szülinapra vagy csak úgy…
- Egy kis elmélet a lazítási módokról és a díszítésről
- 3 féle cupcake készítése és díszítése 3 különböző stílusban
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: hamburger, amerikai káposztasaláta (cole slow)
Délután: gyümölcsből és sajtból készült mininyársak; sünis, bagolyos alakzatok uzsonnára
Uzsonna: gyümölcsös-sajtos mininyársak, alakzatok


Olasz nap: „Aki jól kezd, az máris a dolog felénél jár”
Reggeli: kenőmájas mártogatós grissinivel, almával, retekkel
A szerda az élelmi anyagok, az egészséges táplálkozás napja. Ismerkedés az élelmi anyagok
főbb csoportjaival.
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: minestra leves, pizza, vagy spagetti a’la carbonara
Délután: „Mit eszünk, ha van eszünk?” játék
Uzsonna: málnás (epres, sárgabarackos) panna cotta
Francia nap: „Óvakodj tőle, bármeddig is élj, hogy embert külsejéről ítélj!” (La Fontaine)
Reggeli: kakaó, croissant, vaj, dzsem, méz
Csütörtök az árubeszerzés napja. A közeli élelmiszer-áruházak (TESCO, SPAR, CBA)
felkeresése, árak összehasonlítása
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: francia hagymaleves, lyoni sertésszelet sült burgonyával
Délután: nyersanyagok beszerzésének forrásai, az áruátvétel szempontjai, számla-nyugta
közötti különbség
Uzsonna: gyümölcssaláta
Magyar nap: „Cseréptálhoz fakanál!”
Reggeli: körözött rozskenyérrel, retekkel, paradicsommal, zöldpaprikával
Péntek a marketing napja. Hogyan tudjuk eladni termékeinket? A piackutatás lényege és
célja.
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: gulyásleves, sonkás kocka
Délután: kérdőív összeállítása
Uzsonna: gyümölcsturmix péksüteménnyel
Jó idő esetén: labdajáték a sportpályán
Német nap: „Ne álmodd az életed, inkább éld az álmaid!”
Reggeli: virsli (bajor kolbász) mustárral
A hétfő a felszolgálás napja. A pincér feladatai, az értékesítés művészete
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: zöldségkrémleves, bajor burgonyasaláta, rántott szelet
Délután: a vacsoraest menükártyájának megtervezése.
Tiroli táncok sramli zenére
Uzsonna: császármorzsa (daramorzsa) baracklekvárral
Orosz nap: „A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják.”
Reggeli: orosz hússaláta rozskenyérrel



Kedd: csokis finomságok és egy kis „glazúr amour”
- Rövid ismerkedés a csokoládéval, fajtái, készítése, felhasználása elméletben
- Mini csokis brownie, olajos magvakkal és bogyós gyümölcsökkel
Általános iskolásoknak:
Sütinyalóka (cakepop) a divatos édesség, gyerekek örömére
- egy kis háttérismeret, összehasonlítás az igazi nyalókával elméletben
- 2 féle sütemény alappal készített cakepop, többféle díszítéssel, aminek csak a fantázia
szabhat határt
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: rasszolnyik leves, hússal töltött pirog
Délután: Mini amerikai csokitorta, glazúr díszítéssel; glazúr készítése és a díszítés gyakorlása
Uzsonna: a napközben készült csokis sütemények
Indiai nap: „Ha természetünket okoljuk hibáinkért, attól még nem változik meg hibáink
természete.”
Reggeli: ropogós spenót, vagy hagymás tojássaláta
Szerda a piackutatás eredményeinek értékelése. A keresletet és a kínálatot meghatározó és
módosító tényezők
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: currys csirkemell-csíkok chutney-val és naan-kenyérrel
Délután: különleges táplálkozási formák, diéták
Egyszerű, lazító jógagyakorlatok
Uzsonna: kardamomos vagy sáfrányos édes rizs (gyümölcsökkel)
Erdélyi nap: „Amilyen a fa, olyan a forgácsa”
Reggeli: szelet kenyér zakuszkával megkenve, tea
Csütörtök a szakmai számítások napja: beszerzési és eladási ár, árképzési számítások
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: csorbaleves, juhtúrós puliszka
Délután: szalvétahajtogatás, a díszasztalok megtervezése
Jó idő esetén: séta az erdőben
Uzsonna: papanasi (túrófánk, bogyósgyümölcs-lekvárral)
Péntek a vendéglátás napja. „A vendég szava parancs a gazdának.” (tatár közmondás)
Reggeli: marokkói tojástorta
A vendégek számára összeállított menüsor elkészítése.
Ebéd elkészítése, elfogyasztása: húsleves daragaluskával görög gyümölcsleves friss
idénygyümölcsökből sertésborda Dubarry-módra, párolt rizzsel, Budapest sajttortája 2015.
Délután: terítés; a vendégek fogadása; az ételek felszolgálása; rendrakás, levonulás







 Megközelíthető a Nyugati Pályaudvarból, 30 percenként közlekedő vonattal (menetidő: 20 perc).
  
   
Az állomás (Alsógöd) és az oktatókabinet közötti közlekedést (transzfert) érkezéskor és távozáskor díjmentesen biztosítjuk!

Autóval: Budapesttől 12 km, az M2 autóúton, közvetlenül a gödi lehajtónál. 

 

 
 
Szakács kirándulás  Nagybörzsönybe (galéria)
Nagybörzsöny - 2013. május




Indítunk diétásszakács képzést !
Szeptemberi kezdéssel!
Jelentkezni már most lehet, mivel kiscsoportos képzés.
-----------------------------------------

FIGYELEM
11 hónapos intenzív képzés!
      
NÁLUNK A KIALAKÍTOTT ÁR, A TANFOLYAM ÖSSZES KÖLTSÉGÉT
TARTALMAZZA! 


Szakács és Cukrász:
Elmélet: 180 000.- Ft..
Gyakorlat: 188 000.- Ft.
Vizsgadíj: 50 000.- Ft.
418 000.- Ft.

Pincér:
Elmélet: 180 000.- Ft.
Gyakorlat: 100 000.-Ft.
Vizsgadíj: 50 000.-Ft.
330 000.- Ft.

Diétás szakács:
Szakács végzettségre épúlő képzés !

260 000- Ft / Intenzív képzés! /
5 hónap
heti 2 alkalom
gyakorlat és elmélet egy helyen Gödön !

Az összeg, a modulzáró vizsgák díját is tartalmazza.


A tandíj megállapításánál figyelembe vesszük az előképzetséget - szakmai tapasztalatot elméleti és gyakorlati tudást, melyet az oktatóink - szaktanáraink előtt kell bizonyítani kompetencia vizsga keretében!
Sikeres vizsga esetén a tandíj csökken.

A vizsga díja: 20 000.-Ft. amit a szerződéskötéskor beszámítunk a tandíjba.

A tantárgyak és a gyakorlat alól felmentést nem tudunk biztosítani a sikeres bemeneti  vizsga esetén sem.
Kizárólag tandíj mérséklést!

Felnőttképzési szolgáltatásaink:
-Előzetes tudásszint felmérés


Intenzív SZAKÁCS tanfolyam

Új csoport tervezett indítása: 2016. Szeptember 08.

 
CUKRÁSZ 
Tervezett csoportindulás: 2016.Szeptember 08.
 

PINCÉR

ÚJ CSOPORT indulás 2016. szeptember 08.

Figyelem!

DIÉTÁS SZAKÁCS KÉPZÉS
Tervezett kezdés időpont:
2016.Szeptember 01.


 Online jelentkezés a képzésre kattintva.




Nevünket adjuk képzéseinkhez,
  a 40 év szakmai tapasztalatunk mellett!

Kedves leendő kollégánk!
Mint az köztudott, a képzési rendszer 2013. Szeptember 01.-től megváltozik.
Mi továbbra is a szakmánk elkötelezett hívei vagyunk, így folytatjuk a szakmai képzést, felkészítést erre a nehéz, de szép hivatásra.
Igen hivatás, mert a vendéglátásban dolgozni vágyók, nem csak egy egyszerű szakmát, hanem hivatást választanak maguknak!
Szeptember hónaptól  BUDAPEST-en is indítunk képzést!
Terveink szerint a szakmai vizsgakövetelményeknek megfelelően 11 hónapos időtartam alatt is képesek leszünk felkészíteni a tanulni akarókat.
Ez a 11 hónap intenzív tanulással kell elteljen.
Maximum 8 fős csoportokban képzünk!
Képzésünk önköltséges!
Havonkénti részletekben téríthető.
A tandíj nálunk valamennyi költséget magában foglalja. A felkészítés anyag-, és ráfordítás összegét / anyag, energia stb /, a modulzátó vizsgák, valamint
a szakvizsga díját is.

Havonkénti tandíj 38 ezer Ft.
SZAKÁCS, CUKRÁSZ.
PINCÉR, VENDÉGLÁTÓELADÓ havi 33 ezer Ft.
szakmákra

További kötségként csak a pályaalkalmassági vizsgálat, és a munkaruha ára terheli a tanulót.

 TANFOLYAMAINKON HAVI RÉSZLETFIZETÉS ADOTT, KAMATMENTES!

EGYBEN FIZETÉS ESETÉN KEDVEZMÉNYES  A TANFOLYAM !

Cégünk OKj-s szakmunkás bizonyítványt adó vendéglátóipari képzésekkel foglalkozik, nevezetesen szakács, cukrász, pincér, és vendéglátó eladó képzésekkel. A képzések gyakorlatorientáltak. Célunk, hogy a tanfolyamok intenzitása mellett, hallgatóinkkal megismertessünk és elsajátítassunk minden a választott szakmához kapcsolódó alapfogást és ismeretet.
 

TÖRVÉNYVÁLTOZÁS MIATT AZ ÉTKEZDÉS KÉPZÉS NEM INDÍTHATÓ!

       
 
    
   
Várjuk érdeklődő hívásaikat!


SZÁLLODAI SZINTEN DOLGOZNI TUDÓ SZAKEMBER KÉPZÉS A PROFILUNK !
IGÉNYES, SZINVONALAS MUNKÁRA KÉSZÍTJÜK FEL A HALLGATÓINKAT A SZAKMÁK MINDEGYIKÉN.


Jelentkezése On-line módon, a kívánt képzést kiválasztva, a meghírdetett időpont megjelölésével lehetséges. Fontos tudnivaló, hogy alapesetben mindig csak a legközelebbi tanfolyamindítás jelenik meg kiválasztott szakma fejlécében. A "Jelentkezem!" gombra kattintva megjelenik a többi kiírt tanfolyam indítási idďż˝pontja. Amennyiben kérdése van, állunk rendelkezésére. 

 



Jelentkezés
 
GALÉRIA

Késztermékek
 
 







freestat.hu
info@okjfelnottkepzes.hu | +36-20-310-7286 | +36 27 330 297 Copyright 2010 Barabás Felnőttképző Kft.